Monday, October 4, 2010

Patrick from Paris

Never been to Paris, but always Paris "finds me" in one or another way. This time, when my editor in chief visited the Valrhona and a dozen of  chocolatiers in Paris, brought back for us little parisien treasures. And this is how I met Patrick Roger, a patissier with the MOF collar. Famous for his ability to built huge statues, using, of course, pure chocolate, the extravagant chocolatier has connected his name both with Valrhona and excellent technique: the two basics you need so to succeed in french pastry's industry. His light green, almost turquoise, boxes hide masterpieces of fine chocolate. Size doesn't count.

Παρόλο που ακόμη δεν έχω βρεθεί στο Παρίσι, το Παρίσι έρχεται και με βρίσκει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτή τη φορά, όταν η αρχισυντάκτριά μου επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Valrhona στη Γαλλία και καμιά ντουζίνα σοκολατιέρηδες, μας έφερε μικρούς παριζιάνικους θησαυρούς. Και έτσι γνώρισα τον Πατρίκ Ροζέ, έναν αξιέπαινο ζαχαροπλάστη, που φορά με τιμή το γαλλικό κολλάρο. Γνωστός για την δεξιοτεχνία του να χτίζει ολόκληρα αγάλματα, φτιαγμένα, εννοείται, από σοκολάτα, ο τολμηρός σοκολατιέρης έχει συνδέσει το όνομα του με την Valrhona και την υψηλή τέχνη: και τα δυο αποτελούν γερό θεμέλιο για να επιτύχεις στην γαλλική ζαχαροπλαστική βιομηχανία. Τα τιρκουάζ κουτάκια του κρύβουν αριστουργήματα εξαίρετης σοκολάτας. Και σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος δεν μετράει.


  1. Αχ και νά 'χα ένα τώρα.. ένα τόσο δα μικρό. Πάω να πνίζω τον πόνο μου με την τελευταία τρούφα απ' το μικέ..

  2. Τι μου θύμισες!! το αγαπημένο μου Παρίσι.
    Έχω πάει δύο φορές και δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να ξαναπάω για τρίτη φορά.

  3. Να δούμε πότε θα οργανώσω το πρώτο μου ταξίδι στα Παρίσια..Προς το παρόν θα επισκεφτώ το Λονδίνο (για τέταρτη φορά) και το Βερολίνο για πρώτη, μέσα στον επόμενο μήνα!

  4. I took French for 7 years; through out middle school and high school. But once I graduated, unfortunately I did not have the opportunity to continue practicing the language. So, just a few months ago I finely picked up a cook book and I have to say, the food is immensely elegant. And goodness, it tastes amazing. The one thing I noticed is that they take pleasure in the packaging and presentation of their food. Thanks for this post! You reminded me the magical quality of French cuisine! :-)